|
Vegeta - Vegeta er et universal krydderi, som har mange anvendelsesmuligheder. Er godt til supper, stuvninger, saucer og kan ligeledes bruges som grillkrydderi.
Kan købes i fleste etniske grønhandler |
|
|
Kackavalj ost - er levet af få mælk
Kan købes i fleste etniske grønhandler |
|
|
Ajvar - er en form for relish eller grønsagspuré. Findes i stærkt og mildt udgave.
Kan købes i mange, store supermarkeder (Rema 1000) og hos etniske købmænd. |
|
|
Okra - Det er en årlig eller flerårig urt med oprindelse i tropisk Afrika.
Kan købes i fleste etniske grønhandler |
|
|
Champignon fyldt med løg, gulerødder og valnød
rød løg |
1 stk. |
hvidløg |
2 fede |
røget flæsk |
lidt |
gulerødder |
2-3 stk. |
valnødder |
30-40 gr. |
salt |
lidt |
vegeta |
lidt |
peber |
lidt |
selleri blade |
efter ønske |
ost trapist / parmesan |
50 gr. |
store champignon |
6 – 8 stk.. |
Tilberedelse
Sådan forberedes champignon.
I olie svitses fin hakket hvidløg et par minutter, så tilsættes fin hakket rødløg og strimler af røget flæsk, og svitses fortsat under omrøring. Så tilsættes revet gulerødder, vegeta og peber. Gryden dækkes med låg og det svitses på lavt temperatur.
Til sidst tilsættes farsen fint hakkede selleri blade og valnød.
Ovn fadet dækkes med bagepapir. I hver champignon tilsættes salt, vegeta og peber efter ønske og til sidst fyldes champignon med fars.
Kom revet ost på hver champignon.
I en opvarmet ovn steges champignon i 20 min på 180 grader. |
|
|
”Djuvec” ovn ret
|
|
kød |
250 gr. |
kartofler |
6 stk. |
ris |
2 dl. |
rødløg og hvidløg |
1 stk. + 1 fed |
gulerødder |
1 stk. |
vegeta |
efter smag |
peber |
efter smag |
flåede tomater |
1 dåse |
tomatpure |
1 skefuld |
Tilberedelse
Fin hakket løg og gulerod, kød i terninger, peber og vegeta simrer i en gryde. (jeg tilsætter også aubergine og peberfrugt skåret i terninger) Når kødet er mørt, tilsættes flåede tomater og tomatpure.
Kartofler skæres i mindre stykker. I et ovnfast fad kommes først en del kartofler i bunden og ris. Tilsæt salt efter smag. Så kom kød og til sidst resten af kartoflerne i.
Tilsæt vand som skal dække kartoflerne, kom sølvpapir over og steg i en opvarmet ovn på 200 grader i 30 min.
Efter 25 min. fjernes sølvpapiret. |
|
|
Frikadeller fra serbiske by Nis
hakket kød |
300 gr. |
kartofler |
150 gr. |
løg |
1 stor løg |
hvidløg |
2 fede |
peber |
1 tsk. |
stærk stødt paprika |
1 tsk. |
æg |
1 stk. |
mel |
1 skefuld |
rasp |
1 skefuld |
salt |
1 tsk. |
natron |
½ tsk. |
timian |
1/4 tsk. |
Tilberedelse
Løg og hvidløg fin hakkes, kartofler rives, kød, mel, raps, natron, salt, peber, timian og stærk stødt paprika pulver blandes godt sammen og lad farsen hvile i en halv time.
Form mellemstore frikadeller, vend dem i mel og lad dem hvile 15 min. Varm olie godt og steg frikadellerne på den ene side. Så skal temperaturen sættes godt ned, vend alle frikadeller og steg dem til de er stegte. |
|
|
Fyldte squash
squash |
5 stk. |
hakket kød |
500 gr. |
ris |
100 gr. |
æg |
1 stk. |
flåede tomater |
en dåse |
tomater |
2 stk. |
friske svinekødben |
3 stk. |
salt |
efter smag |
peber |
efter smag |
løg |
1 stk. |
Tilberedelse
Squash renses for indmad.
Hakket kød og fin hakket løg simres til kødet er stegt.
Så tilsættes salt, peber, vegeta og ris, og til sidst æg. Farsen blandes godt sammen og squash fyldes med det. Til sidst skæres tomat i skiver, squash overdækkes med dem. Så kom squash i et ovnfast fad og mellem dem kødben. Bland flåede tomater sammen med lidt vand og hæld i gryden. Koges i ca. 40 min.. |
|
|
Fyldte ovnstegte tomater
tomater |
10 stk. |
kartofler |
2 stk. |
champignon |
300 gr. |
tahini |
2 tsk. |
hvid peber |
lidt |
salt |
efter behov |
hvidløg |
3 fede |
oliven olie |
efter forbrug |
frisk basilikum |
efter ønske |
Tilberedelse
Fin hakket hvidløg svitses i olivenolie og tilsættes revne kartofler. Når kartoflerne er stegte tilsættes champignon (skal koges lidt i saltvand og blændes). Så tilsættes tahini, hvid peber, salt og svitses lidt i et par minutter. Til sidst tilsættes lidt rasp og fin hakket basilikum til farsen.
Tomater udhules. Et ovnfast fad smøres i olie og drysses med lidt salt. Hver tomat smøres i olie.
Så fyldes tomater med farsen og dækkes med den af skårne tomat top.
Fyldte tomater steges i 20 min. på 200 grader. |
|
|
Fyldte peberfrugter
hakket svine kød |
1 kg. |
løg |
2 stk. |
porre |
100 gr. |
olivenolie |
½ dl. |
vand |
1½ dl. |
vegeta |
1 skefuld |
paprika |
1 skefuld |
groft salt |
1 tsk. |
ris |
150 gr. |
peber |
½ tsk. |
ingefær pulver |
½ tsk. |
hvidløgs pulver |
1 tsk. |
persille |
2 skefuld |
jordskok pulver |
lidt |
æg |
1 stk. |
peberfrugt |
20 stk. |
italiensk tomatpasta med basilikum |
2 dl. |
røget bacon |
150 gr. |
kartofler |
2 stk. |
Tilberedelse
Fin hakket løg og porre, ½ dl. olie, skefuld paprika, 2 dl. vand og skefuld vegeta simres i
25 – 30 min. på 150 grader. Så tilsættes kød, ris og resten af olien og det simres videre i
30 – 35 min.. Til sidst tilsættes peber, ingefær pulver, hvidløgs pulver, fint hakket persille og jordskok pulver og gryden tages fra varmen. Så tilsættes æg og det blandes godt sammen.
Peberfrugt fyldes med farsen og til sidst overdækkes med kartofler eller tomat skiver.
2 dl. vand blandes sammen med et glas italiensk tomatpasta og fin hakket persille og hældes over peberfrugten.
I en opvarmet ovn på 200 grader steges det i 1½ time. Efter en time og et kvarter dækkes gryden med sølvpapir. |
|
|
Fyldte peberfrugter og kylling vinger
peberfrugt |
7- 8 stk. |
kartofler |
1 kg. |
løg |
2 stor stk. |
hvidløg |
2-3 fede |
gulerødder |
3 stk. |
kylling vinger |
7- 8 stk. |
cherrytomater |
10 stk. |
salt |
1 tsk. |
peber |
½ tsk. |
vegeta |
1 tsk. |
olivenolie |
lidt |
Tilberedelse
Kartofler og gulerødder rives, løg og hvidløg fin hakkes. Så tilsæt lidt salt og peber i, og bland godt sammen. Peberfrugter fyldes med kartofler fars og lægges i et ovnfast fad.
Kylling vinger vendes i en blanding af salt, peber, vegeta, paprika og lidt olie. Sæt dem midt i fadet og kom cherrytomater ovenpå. Tilsæt lidt mere vegeta og olie. Dæk fadet med sølvpapir. Opvarm ovnen til 250 grader, kom fadet i ovnen og i steg 1 time. Fjern sølv papiret og steg videre 15 - 20 min.. |
|
|
Fyldte squash (Vegetarisk ret)
|
|
squash |
4 – 5 stk. |
hakket kød |
300 gr. |
frosne grøntsager |
½ pose |
løg |
1 stk. |
gulerødder |
1 stk. |
tomatpure |
1 lille dåse |
oregano |
efter smag |
salt |
efter smag |
peber |
efter smag |
paprika |
efter smag |
olivenolie |
2 skefuld |
Tilberedelse
I en gryde simres kort i oliven olie fint hakket løg. Så tilsætte revet gulerødder og frosne grøntsager. En halv liter lunkent vand tilsættes to skefulde tomatpure, blandes sammen med grøntsagerne og koges i 15 min. Til sidst tilsættes hakket kød og det skal simre i 10 min.
Squash skæres på langs i to stykker og renses. Hvert styk drysses med paprika, oregano, og salt og peber efter smag.
Kom squash fyldt med fars, i et ovnfast fad og tilsæt tomatpure blandet med 1 dl. vand. Dæk fadet med sølvpapir og steg i 15 min. i en opvarmet ovn på 200 grader. Tag sølvpapiret af, og steg videre i 15 min. |
|
|
Fyldte squash
squash |
3 – 4 stk. |
blandet hakket kød |
300 gr. |
Ost /kackavalj |
50 gr. |
tomater |
1 stk. |
tørrede grøntsager |
efter smag |
olivenolie |
100 ml |
salt |
efter ønske |
vegeta |
eEfter ønske |
porre |
1stk. |
Tilberedelse
I en gryde svitses hakket porre, så tilsættes kød, tørrede grøntsager, salt og vegeta efter smag.
Squash skæres på den lang side og indholdet fjernes og fyldes med farsen. Ovenover kommes nogle stykker kackavalj ost og tomat skåret i skiver.
Ovnen opvarmes til 150 grader og steges i 20 min. |
|
|
Hyrde ovn ret
|
|
hakket kød |
500 gr. |
kartofler |
1 kg. |
løg |
½ stk. |
kanel |
1 tsk. |
muskat |
½ tsk. |
salt, peber |
efter smag |
æg |
1 stk. |
smør |
2 skefuld |
mælk |
1 dl. |
ærter |
2 dl. |
majs |
2 dl. |
olie |
1 skefuld |
ost /kackavalj |
100 gr. |
|
|
Tilberedelse
Kartofler koges til kartoffel mos. Fin hakket løg simres 3 – 4 min., så tilsættes kød og der videre steges i 10 min.. Tilsæt kanel, muskat, salt og peber. Til kartoffel mosen tilsættes et æg.
I et smurt ovn fad kommes ærter og majs i bunden, så kød, kartoffel mos og til sidst revet ost. Steges i en opvarmet ovn på 180 grader i 25 min.. |
|
|
Kylling i sovs af ovnstegte røde peberfrugter
kylling |
1 stk. |
stegt rød peberfrugt |
6 stk. |
løg |
2 stk. |
hønse bouillon |
1,5 dl. |
piskefløde |
200 dl. |
hvidløg |
2 fede |
dåse med flåede tomater |
1 stk. |
paprika pulver ikke stærk |
1 skefuld |
hakket tør paprika – stærk |
1/2 teske |
salt |
efter smag |
peber |
efter smag |
mel |
2 skefuld |
Tilberedelse
I en gryde blandes til marinering, fint hakket hvidløg, mild og stærk paprika pulver, lidt salt,
2 – 3 skefulde bouillon suppe. Kom, kylling, eller kylling lår, bryst og over lår efter ønske, i marinaden og lad det hvile i køleskabet en time.
Steg kylling lidt på alle sider. Kom i et ildfast fad de stegte kyllinger.
I en gryde simrer fin hakket løg, hakkede stegt peberfrugt, resterende bouillon suppe og flåede tomater på lav temperatur i 20 min..
Hæld det hele over stegte kyllinger i det ildfaste fad, tilsæt fløde og steg i ovnen en time på 220 grader.
Kan serveres med kartoffelmos elle kogte ris. |
|
|
Kylling med ”munke ost – trappist”
kylling bryst |
500 gr. |
kartofler |
500 gr. |
margarine |
100 gr. |
rasp |
100 gr. |
munke ost – trappist |
150 gr. |
vegeta |
efter smag |
peber |
efter smag |
olie |
efter behov |
Tilberedelse
Kartofler skæres i skiver. Dæk bunden af et fad, smurt med margarine, med dem.
Kom lidt vegeta og peber i efter smag.
Kylling bryst skæres i strimler og dyppes først i smeltet margarine og derefter i rasp og kartoflerne dækkes med dem.
Til sidst kom revet trappist – munke ost over og steg i 30 min, i en opvarmet ovn på 200 grader. |
|
|
Kylling vinger
kylling vinger |
1 kg. |
olivenolie |
50 ml. |
kackavalj ost |
50 gr. |
piske fløde |
100 ml. |
sennep |
3 skefyldt |
basilikum |
lidt |
salt |
efter smag |
peber |
efter smag |
hvidvin |
200 ml. |
Tilberedelse
I godt opvarmet olie svitses kylling vinger på begge sider. Tilsæt lidt vand, kom låg på og svits videre til vingerne er stegt.
Kom vingerne i et ovnfast fad og dæk med blanding af sennep, revet kackavalj ost, salt, peber og hvidvin.
Steg dem på 200 grader i 15 min. |
|
|
Boller af kylling bryst i cremefraiche sovs
|
kyllingebryst |
500 gr. |
løg |
1 stk. |
æg |
1 stk. |
rasp |
1 skefuld |
salt |
efter smag |
cremefraiche |
180 ml. |
majonæse |
2 skefuld |
kackavalj ost |
150 gr. |
hvidløg |
3 fed |
Tilberedelse
Fars af fint hakket - kylling bryst og løg, rasp og æg sættes i køleskab for at samle sig.
Smør et ovnfast fad med olie, rul farsen til små boller og steg dem i en opvarmet ovn på 200 grader i 25 min.
Bland cremefraiche med majonæse, fint hakket hvidløg og revet kackavalj ost, og kom skefuld over hver bolle. Ste |
|
|
Kyllinge lever med ris
kylling lever |
700 gr. |
olivenolie |
5 skefuld |
ris |
300 gr. |
løg |
1 stk. |
peberfrugt |
1stk. |
salt |
efter smag |
peber |
efter smag |
persille |
lidt |
Tilberedelse
Varm olie godt på en pande, tilsæt kylling lever og salt og peber efter smag
(kan krydres med ønskede krydderier), og steges under omrøring i 5 – 6 min.I en gryde simrer blandet løg og peberfrugt med lidt vand, ca. 10. min.Ris koges efter velkendt opskrift: 1 dl. Ris – 1½ dl. vand. Kom vand i til kogepunktet, tilsæt ris, kom låg på og kog på lav temperatur i 11. min. Tag gryden fra komfuret og lad den hvile i yderligere 11. min.
Bland ris og løg/peberfrugt sammen og alt er klar til servering. Drys persille over retten. |
|
|
Ret med okra og små lamme kødboller / frikadeller
Ingredienser for grønsager |
|
løg |
2 stk. |
hvidløg |
4 fed |
frisk peberfrugt |
3 stk. |
tomater |
4 stk. |
aubergine |
1 stk. |
okra |
500 gr. |
bundt persille |
1 stk. |
salt, peber, vegeta |
efter smag |
Ingredienser til kødboller
|
|
hakket lammekød |
500 gr. |
løg |
1 stk. |
hvidløg |
4 fed |
daggammelt brød |
lidt |
æg |
1stk. |
natron |
1 tsk. |
persille |
halve bundt |
salt, peber, vegeta |
efter smag |
Tilberedelse
Bland kød med brød (lad brødet blive i en skål med mælk til det er blødt) og alle ingredienser og lad farsen hvile ca. halv time.
I en gryde med olie/margarine brunes, på lav temperatur, løg og hvidløg til de er bløde, så tilsættes peberfrugt snittet i terninger og okra snittet i ringe.
Svitses i ca. 15, min. Aubergine snittes i terninger, stryges med salt og lad det hvide et kvarter før de tilsættes i gryden. Tomater hakket i terninger kommes til slut i gryden, tilsæt lidt varmt vand, hakket persille, salt og peber efter behov, og lidt vegeta (vegeta indeholder salt, så være forsigtig med mængden) og lad ingredienserne simre på lav temperatur en halv time.
Tænd for ovnen, kom alle kødboller i et lerfad og steg dem. Når de er stegte bland kødboller og de kogte grønsager sammen og lad dem være i oven ca. 6-7 minutter. Drys retten med hakket persille før servering. |
|
|
Moussaka med stegte peberfrugter og hirse
stegt rød peberfrugt |
12 stk. |
æg |
2 stk. |
mel og rasp til panering |
efter behøv |
krydderier |
efter ønske |
porre |
2 stk. |
gulerødder |
2 stk. |
hirse |
200 gr. |
kylling bryst |
400 gr. |
salt, peber, krydderier, olie |
efter ønske |
æg |
1 stk. |
cremefraiche |
2 dl. |
mælk |
1 dl. |
ost / kackavalj |
150 gr. |
Tilberedelse
Ovnstegt rød peberfrugt skrælles, frøene fjernes og køles ned.
Til panering, bland æg med lidt af de ønskede krydderier. Hver peberfrugt dyppes først i mel, så i æg og til sidst i rasp. De skal steges i olie.
Hirse skylles grundigt i koldt vand før kogning. 6 dl vand skal bringes i kog, tilsæt hirse, lidt salt og olie og kog i 15 min.. Når hirsen er færdig, hældes den i en si for at fjerne alt vand, tilsæt alle krydderier og lidt olie.
På en pande steges fint hakkede gulerødder, porrer og hakket kød, med krydderier efter ønske i ca. 15 min..
Et passende stort ildfast fad smøres med olie og kom 4 stegte peberfrugter i bunden, så en del hirse over, og til sidst det halve af kødet fra panden. Så gentages det samme, og til sidst kommes de resterende 4 peberfrugt i.
Bland æg, cremefraiche og mælk og hæld over moussakaen. Fadet overdækkes med sølvpapir og steges i 30 min. på 220 grader. Så fjernes sølvpapiret og lad fadet blive yderligere 15 min. i ovnen. Til sidst drysses moussaka med ost / kackavalj, sluk for varmen og lad moussakaen være i ovnen til osten / kackavalj er smeltet. |
|
|
Nakkekoteletter med kartofler i hvidvin
kartofler |
2 kg. |
hvidløg |
2 fede |
løg |
1 stk. |
gulerødder |
3 stk. |
persille |
lidt |
krydderi, salt, peber |
efter smag |
hvidvin |
2 dl. |
vand |
2 dl. |
svine kød |
6 nakkekoteletter |
fedt |
4 skefuld |
Tilberedelse
Skær kartofler, gulerødder, løg i skiver og fin hakket hvidløg og bland det hele sammen med persille, krydderier, salt og peber – efter smag.
Kom halvdelen af kartoffel blandingen i et ovnfast fad, kom så nakkekoteletter ovenpå og overdæk det med resten af kartoflerne.
Hvidvin blandes med vand og hældes i gryden.
Dæk fadet med stanniol og steg på 220 grader ca. 90 min. Fjern stanniol og lad fadet blive yderlige 1 |
|
|
Pandekage med kylling
pandekage |
8 stk. |
kylling kød |
250 gr. |
vegeta |
1 tsk. |
smør |
40 gr. |
muskat |
efter smag |
syltede agurker |
4-5 stk. |
syltede røde peberfrugter |
1 stk. |
salt (vegeta er saltet) |
efter smag |
peber |
efter smag |
cremefraiche |
1 dl. |
olivenolie |
efter behov |
Tilberedelse
Kylling kød skæres i små terninger og steges på panden. Når kødet er stegt tilsættes fint hakkede syltede agurker og syltede peberfrugter, cremefraiche og revet muskat efter smag.
Kom en skefuld kylling på en pandekage, fold den fra begge sider til midten og rul den sammen, og server med valgfri salat. |
|
|
”Paprikas” med svinekød
svinde kød i små stykker |
400 gr. |
løg |
1 stk. |
hvidløg |
1 fed |
frisk peberfrugt |
2 stk. |
flåede tomater |
100 gr. |
salt |
efter smag |
mel |
1 skefuld |
olie |
lidt |
laurbær blade |
5 stk. |
paprika |
1 tsk. |
Tilberedelse
Fin hakket løg og hvid løg simres først i lidt olie og så tilsættes kød. Når kødet er lidt mørt, tilsættes flåede tomater, peberfrugt skåret i små stykker, laurbær blade, lidt salt og en halv liter vand og lad det hele simre på lav temperatur i 45, min.. Til sidst tilsættes paprika og vegeta.
Til sidst blandes mel med lidt vand og hældes over retten. Lad den simre i 5 – 6 min. Serveres med kartoffelmos. |
|
|
Peberfrugt fyldt med hvide bønner
peberfrugt |
12 stk. |
hvide bønner |
250 gr. |
persillerod |
1 bundt |
løg |
5 stk. |
hvidløg |
2 fede |
paprika |
efter smag |
persille |
lidt |
salt |
efter smag |
olivenolie |
efter behov |
Tilberedelse
I en gryde koges hvide bønner ca. 20 min og så smides vandet ud. Så tilsættes koldt vand, fint hakket 2 stykker løg og persillerod og koges ca. en time.
I en anden gryde tilsættes olie, 3 stk. fint hakket løg og steges på lav temperatur til løg er mørt. Så tilsættes paprika og kogte bønner, (bønnerne sies, men vandet beholdes til senere brug), og fint hakket persille. Blandes godt sammen og peberfrugt fyldes med det.
Et ildfast fad smøres med olie, kom alle fyldte peberfrugter i, tilsæt vandet som bønnerne blev kogt i, og over hver peberfrugt kommes lidt olie.
I en opvarmet ovn på 200 grader, steges i ca. 40 min.. |
|
|
Ret med surkål og svinekød
olivenolie |
270 ml. |
løg |
1 stk. |
porre |
100 gr. |
svinekød |
500 gr. |
godt røget bacon |
200 gr. |
røget svinekød |
200 gr. |
vand |
1 dl. |
paprika |
skefuld |
vegeta |
tsk. |
peber |
tsk. |
hvidløg |
3 fede |
laurbær |
3-4 blade |
surkål |
2 kg. |
Tilberedelse
Fin hakket løg, porre og hvidløg, paprika (ikke stærk), lidt vegeta og lidt vand i en gryde med olien i bunden, lad det simre på høj temperatur ca. 10 min.. Så tilsættes svinde kød i terninger, og lad det svitse på lavere temperatur i 25 – 30 min.. Ingredienserne skal omrøres ind imellem. Til sidst tilsættes røget svinekød og røget bacon hakket i terninger og svitses videre i 10 min.
I en gryde tilsættes 1 dl olie og varmes godt op på høj temperatur. Så tilsættes sur kål, temperatur sænkes, og det svitses i 15 min., så tilsættes peber 1 tsk. eller efter smag, mens der røres hele tiden. Svitses videre i 20 min. mens der røres. Til sidst tilsættes 3 – 4 laurbær blade.
Kød og kål blandes sammen i et ler fad, smages om det skal tilsættes nogle krydderier og hæld lidt olie over, gryden overdækkes med sølvpapir, der hakkes et par huller med en gaffel, og sættes 1 time i ovn opvarmet på 200 grader. Efter en time tages sølvpapiret af og videre steges på 180 grad i 30 min. |
|
|
Serbiske frikadeller
hakket kød |
500 gr. |
løg fin hakket |
100 gr. |
purløg |
10 gr. |
frisk persille |
10 gr. |
hvidløg |
10 gr. |
kogte gulerødder |
100 gr. |
franskbrød |
100 gr. |
mælk |
1 dl. |
vegeta, salt peber |
1 skefuld |
stærk paprika |
efter ønske |
oliven til dekoration |
50 gr. |
Tilberedelse
Bland hakket kød med alle nævnte ingredienser i en skål og sat farsen i køleskab i minimum 2 timer.
Med hænderne smurt i olie formes kødet til ca. 1 cm tykke og ca. 5 cm store frikadeller. Medaljon/frikadeller steges i varm olie. Færdige frikadeller dryppes fri for olie, drysses med stærk paprika (efter ønske) og pyntes med oliven. |
|
|
Sommer moussaka
aubergine |
2 stk. halvstor |
squash |
2 stk. |
tomater |
2 stk. |
løj |
1 stk |
peberfrugt |
1 stk. |
ost / kackavalj |
mængde efter behov |
salt |
efter smag |
hvid og sort peber |
efter smag |
persille, basilikum |
efter smag |
havregryn |
2 skefulde |
olivenolie |
til smøring af fad |
Tilberedelse
Et fad smøres med olivenolie. Auberginer skæres på langs i tynde skiver, saltes og lad de hvile i 10 min.. Gril auberginerne og dæk fad bunden med dem. En del auberginer gemmes til at overdække retten.
Squash skal rives og lad dem hvile. Imens svitses løg på panden. Tilsæt squash og fin hakket peberfrugt og lad det simre i 5 – 10 min. Til sidst tilsættes havregryn. Svitses til alt vand er fordampet.
Tomater hakkes i små stykker og de svitses på en anden pande i 5 – 10 min.. Så blandes ingredienser fra de to pander sammen, tilsæt peber, fin hakket persille og basilikum og revet kackavalj - ost. Så bland det hele godt sammen.
Blandingen hældes over auberginer, og dæk det med de resterende auberginer, skårede tomater og revet kackavalj - ost.
Opvarm ovnen til 200 grader og steg retten i 25 min.. |
|
|
Squash med skinke og kackavalj ost
squash |
4 stk. |
æg |
4 stk. |
kogt skinke |
300 gr. |
kackavalj ost |
200 gr. |
cremefraiche |
200 gr. |
mel |
200 gr. |
ajvar |
efter smag |
Tilberedelse
Squash skæres i tynde runde skiver, kom salt på og lad dem hvile i 20 min.. Fjern den saft som de har afgivet og vend dem godt i mel. Steg dem på en pande med olie. I et ovnfast fad anbringes først squash i bunden, så skinken, og til sidst ost/kackavalj. Man kan også tilsætte ajvar efter ønske. Alle ingredienser skal bruges. Halvdelen af cremefraiche blandet med æg hældes over. I ovnen opvarmet til 200 grader steges retten i 30 min. Efter et kvarter tages fadet ud af oven og resten af blandingen af æg og cremefraiche hældes over, og steges videre i 10 min.. |
|